Check Engine Light and Service Traction Msg - Pontiac G6 Forum
Pontiac G6 Forum Pontiac G6 Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Pontiac G6 Forum > Technical Discussion & Modifications > Problems and Solutions
Register Home Forums Active Topics Photo Gallery Garage Blogs Search Today's Posts Mark Forums Read Auto Escrow

G6OwnersClub.com is the premier Pontiac G6 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-19-2010, 07:17 PM   #1
PChrisman
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Gallery: 0
PChrisman is on a distinguished road
Check Engine Light and Service Traction Msg

Please help... I just bought a used G6 GT 3.5 about a week ago with 43,000 miles. It ran good for about a week. Now acceleration is sluggish, hesitatant (jerky), the check engine light flashes and then goes to solid accompanied by the traction control light going on and off (and Service Traction message on the radio display). The problem is worse when I start from a stop (although I have encountered it all speeds). If I press moderately or hard on the gas, the problem appears right away.

Any help would be greatly appreciated.

Thanks,

Paul
PChrisman is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-19-2010, 09:00 PM   #2
waterfowler76
Moderator
 
waterfowler76's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Las Vegas
Posts: 3,324
Gallery: 16
waterfowler76 will become famous soon enough
Send a message via Yahoo to waterfowler76
I would think that the first thing you want to do is find out what is throwing that CEL. usually places like autozone do it for free. Then at least you have somewhere to start.
__________________
2007 PONTIAC G6 GT

Waterfowler's 6
waterfowler76 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2010, 09:15 AM   #3
PChrisman
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Gallery: 0
PChrisman is on a distinguished road
Thanks... I am hoping maybe it is a case of some bad fuel, but I have seen a number of similar postings.
PChrisman is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2010, 10:49 PM   #4
PChrisman
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Gallery: 0
PChrisman is on a distinguished road
Bought an OBD II code reader... I am getting a P301 Cylinder 1 misfire (no other codes are showing up). This is happening when I accelerate. Does anybody have any ideas as to what I should look into or check further?

Thanks,

Paul
PChrisman is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2010, 11:09 PM   #5
waterfowler76
Moderator
 
waterfowler76's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Las Vegas
Posts: 3,324
Gallery: 16
waterfowler76 will become famous soon enough
Send a message via Yahoo to waterfowler76
start with the most basic...#1 spark plug and wire
__________________
2007 PONTIAC G6 GT

Waterfowler's 6
waterfowler76 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 10:29 PM   #6
gtpcoupe
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
Gallery: 0
gtpcoupe is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by waterfowler76 View Post
start with the most basic...#1 spark plug and wire
I agree
gtpcoupe is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2010, 08:15 AM   #7
maykevin5
GTP 06
 
maykevin5's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Age: 31
Posts: 588
Gallery: 5
maykevin5 is on a distinguished road
Send a message via MSN to maykevin5
a misfire will cause that problem. Spark plug, wire.
maykevin5 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2010, 08:18 AM   #8
Lampoon
Decepticon Extraordinaire
 
Lampoon's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Alamo
Posts: 5,122
Gallery: 40
Lampoon is just really niceLampoon is just really niceLampoon is just really niceLampoon is just really nice
Im laying money its the wire....(not much money mind you....)
__________________
MODS:
Crab Intakes CAB, MPD Ram Air hood, Custom exhaust,
WAMS High Performance Tune and a whole lot more....

My Progession
Lampoon is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2010, 08:35 AM   #9
maykevin5
GTP 06
 
maykevin5's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Age: 31
Posts: 588
Gallery: 5
maykevin5 is on a distinguished road
Send a message via MSN to maykevin5
I like the fact that we are replying to a post that is a month old. He's prob reading these laughing knowing its not anything we mentioned.
maykevin5 is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 06:45 PM   #10
zwickt
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 15
Gallery: 0
zwickt is an unknown quantity at this point
having the same issue with my 2007 3.5 L. dealer changed plug and wire on #2 cylinder. had the same issue on way home tonight but the lights reset on their own so don't know what the code was. will keep u updated
zwickt is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2010, 09:56 AM   #11
JarheadJones
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Michigan
Posts: 3
Gallery: 0
JarheadJones is on a distinguished road
You guys are all talking about the obd II. My Check Engine Light came on and I took my car to autozone and me or the autozone guy couldnt find the port. Where is it? Can anyone help me?
JarheadJones is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2010, 10:33 AM   #12
RRR
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 4
Gallery: 0
RRR is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by JarheadJones View Post
You guys are all talking about the obd II. My Check Engine Light came on and I took my car to autozone and me or the autozone guy couldnt find the port. Where is it? Can anyone help me?
Should be right below your steering wheel (near the hood release).
RRR is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2010, 10:48 AM   #13
JarheadJones
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Michigan
Posts: 3
Gallery: 0
JarheadJones is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by RRR View Post
Should be right below your steering wheel (near the hood release).
Shoud it be just to the right of the hood relase?
JarheadJones is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 04:43 PM   #14
Billee01
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
Gallery: 0
Billee01 is on a distinguished road
Engine light and traction control

Just got mine back from the dealer and they replaced 2 spark plugs and a wire. Apparently the wire was arcing. I was told that the traction control light comes on in conjunction with the engine light as a safety feature to the engine when a misfire occurs. It seems to be running fine again. To be continued........?
Billee01 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac G6 Forum > Technical Discussion & Modifications > Problems and Solutions


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
check engine light again!!! bruce Problems and Solutions 21 07-29-2010 12:33 PM
My check engine light won't go off?!?!? NVMYG6 Problems and Solutions 3 03-12-2010 12:12 PM
engine power reduced, service traction,... pontiacg6gt FAQ 0 08-11-2009 07:59 PM
Just bought an '06 G6 - check engine light ripley Problems and Solutions 12 07-02-2009 05:06 PM
Check Engine Light??? markpetersonii Problems and Solutions 1 02-12-2009 04:28 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -6. The time now is 01:00 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
© AutoGuide
Inactive Reminders By Icora Web Design