new with a couple of issues - Pontiac G6 Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 08-05-2011, 07:24 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
 
new with a couple of issues

I am new to the site, and hoped to find some help with a couple. Of issues. I have a 2007 G6 V6 with roughly 81k. So far i have had to have the front right caliper replaced.

Now my low beams dont work, at all. The bulbs are fine, the fuses are fine, and the relay has been replaced. They still dont work, although the other lights are fine.

Another issue I have is the a/c starts blowing hot when the car is still whether it be in park, or waiting at the light. Fluids seem fine.

Any help would be GREATLY appreciated.
kyser is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 08-05-2011, 09:59 PM
OOBER SUPER MEMBER
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,388
 
Quote:
Originally Posted by kyser View Post
Now my low beams dont work, at all. The bulbs are fine, the fuses are fine, and the relay has been replaced. They still dont work, although the other lights are fine.
Probably the switch.



greenman is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 08-05-2011, 10:05 PM
OOBER SUPER MEMBER
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,388
 
Quote:
Originally Posted by kyser View Post

Another issue I have is the a/c starts blowing hot when the car is still whether it be in park, or waiting at the light. Fluids seem fine.
What is happening to the engine coolant temp when stopped at the light?



greenman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 08-07-2011, 12:45 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
 
Quote:
Originally Posted by greenman View Post
What is happening to the engine coolant temp when stopped at the light?
Reads fine. I dont get it.
kyser is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 08-07-2011, 12:47 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
 
Thanks for responding about the switch. I actually found a post with the same thing going on. plan on ordering the part soon.
kyser is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 08-07-2011, 12:05 PM
OOBER SUPER MEMBER
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,388
 
Quote:
Originally Posted by kyser View Post
Reads fine. I dont get it.
The ECM enables the A/C clutch based on several input signals one of which is engine coolant temperature. I'm guessing your A/C clutch is being disabled at idle. You should take it to an A/C shop & have them put the gauges on it for a proper diagnosis. Quite likely you're low on refrigerant. A/C is too complex of a system for most of us & you have to have specific tools & knowledge to repair it.

When A/C is commanded ON, both cooling fans should be running (at least on low speed). Verify they are. But since you say the engine coolant temp is normal at idle I doubt it's a fan issue.




Last edited by greenman; 08-07-2011 at 10:23 PM.
greenman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac G6 Forum > Technical Discussion & Modifications > Problems and Solutions

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac G6 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New from Chitown with couple ?'s. :) victoriamanda Problems and Solutions 18 01-02-2011 10:28 PM
New from Chitown with couple ?'s. :) victoriamanda New Member Introductions 5 12-31-2010 10:16 AM
Just got my G6... couple ?'s datacat General Maintenance 5 02-12-2009 11:27 PM
A couple issues 07g6guy Problems and Solutions 2 08-21-2008 11:16 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome