Keyless remote stopped working - Pontiac G6 Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 14 (permalink) Old 06-10-2012, 06:00 PM Thread Starter
Spence08G6
 
Join Date: Jun 2012
Location: Missouri
Posts: 4
 
Unhappy Keyless remote stopped working

Keyless remote stopped working. Replaced battery and checked fuse with a reader, all working properly. Help. I bought this car used 5 days ago
aspence is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 06-10-2012, 08:50 PM
OOBER SUPER MEMBER
 
CruisinG6's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,232
 
They may have to be programmed/relearned for your car. Only a dealership can do this:
Info:
https://www.g6ownersclub.com/forum/showthread.php?t=3488
CruisinG6 is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 06-10-2012, 11:33 PM
OOBER SUPER MEMBER
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,388
 
Quote:
Originally Posted by aspence View Post
Keyless remote stopped working. Replaced battery and checked fuse with a reader, all working properly. Help. I bought this car used 5 days ago
So it worked 5 days ago?
Are all keys non-operational or just some?
Got a second one? Does it work?



greenman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 14 (permalink) Old 06-11-2012, 12:44 PM Thread Starter
Spence08G6
 
Join Date: Jun 2012
Location: Missouri
Posts: 4
 
It worked for 5 days, then stopped working on Saturday. It hasnt worked for 3 days now. Battery and fuse fine.
aspence is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 06-11-2012, 04:07 PM Thread Starter
Spence08G6
 
Join Date: Jun 2012
Location: Missouri
Posts: 4
 
Thanks for the response.We are going to take it back to the dealer we have a warranty. Just wanted to see if it might be something simple.It just sucks cause the dealer is a 100 miles away.
aspence is offline  
post #6 of 14 (permalink) Old 06-11-2012, 08:14 PM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Syracuse, NY
Posts: 14
 
Mine wan't working great so I changed the battery. Not much of a change. I have to be right next to the car for it to work and it seems like I have to press really hard on the buttons. However the trunk button works no problem. Hmm, now that I'm thinking, maybe the pads in the remote are worn down.
jkoegel24 is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 06-11-2012, 08:22 PM
OOBER SUPER MEMBER
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,388
 
Quote:
Originally Posted by aspence View Post
It worked for 5 days, then stopped working on Saturday. It hasnt worked for 3 days now. Battery and fuse fine.
If none of the buttons now work, then most likely (99% chance) the battery bracket has broken inside. It can be resoldered using normal electrical soldering technique. Repair is a lot cheaper than 200 miles worth of fuel.



greenman is offline  
post #8 of 14 (permalink) Old 06-11-2012, 09:46 PM
OOBER SUPER MEMBER
 
CruisinG6's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,232
 
The clip for my battery broke free within months of owning the car. After a touch up all is well! You can buy replacement pads for real cheap on ebay.
CruisinG6 is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 06-12-2012, 02:18 PM
OOBER SUPER MEMBER
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,388
 
There are several how-to videos on YT:




greenman is offline  
post #10 of 14 (permalink) Old 06-13-2012, 01:31 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
 
my keyless wasnt working at all, replaced the battery and nothing, cleaned the rubber pad inside and the circuit board. Just like in that video that shows u need a special contact, yadda yadda yadda, i just cut tiny pieces of tin foil out of my cigarrete pack fold em making sure the tin part is in both sides, put em between the rubber pad and the circuit board close the plastic covers and voila!!!! Its working!!!! Try it, instead of the alternative, good luck!
georgeG6 is offline  
post #11 of 14 (permalink) Old 06-13-2012, 03:57 PM
OOBER SUPER MEMBER
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,388
 
Replacement button pad + case only 5 bucks now:

http://www.ebay.com/itm/NEW-PAD-BUTT...05abc7&vxp=mtr



greenman is offline  
post #12 of 14 (permalink) Old 06-13-2012, 08:21 PM Thread Starter
Spence08G6
 
Join Date: Jun 2012
Location: Missouri
Posts: 4
 
battery clip was broke free from circuit board.So I soldered it back.Works fine now.

It looks like it was never soldered very well to begin with.I imagine they had their setup to solder smd components and wasn't getting the battery clip hot enough to get a decent connection.
aspence is offline  
post #13 of 14 (permalink) Old 06-13-2012, 08:47 PM
OOBER SUPER MEMBER
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,388
 
Quote:
Originally Posted by aspence View Post
battery clip was broke free from circuit board.So I soldered it back.Works fine now.

It looks like it was never soldered very well to begin with.I imagine they had their setup to solder smd components and wasn't getting the battery clip hot enough to get a decent connection.
All GM remotes seem to suffer the same two issues: broken batt clip & button pad contact wear. Almost like they are designed to fail.



greenman is offline  
post #14 of 14 (permalink) Old 06-14-2012, 12:31 AM
OOBER SUPER MEMBER
 
CruisinG6's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,232
 
Planned obsolescence. Isn't that what ensures people have jobs? haha
CruisinG6 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac G6 Forum > Technical Discussion & Modifications > Problems and Solutions

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac G6 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Both FOBs Remote Lock Stopped working bbauman Problems and Solutions 10 10-09-2011 08:16 PM
Auto Lock/Unlock Stopped Working! tsauer09 Problems and Solutions 0 01-06-2011 09:00 PM
Check Engine Light and Remote Starter Stopped Working. links10 Problems and Solutions 2 01-04-2011 09:55 AM
Menu Panel Controls - some stopped working? huh? help! mreaglejr Problems and Solutions 0 03-04-2010 07:20 PM
Cruise Control & Manual shift stopped working & fix skahld Problems and Solutions 10 02-03-2010 10:31 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome