Misses badly from Idle to high speed - Pontiac G6 Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 07-10-2012, 07:07 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 5
 
Misses badly from Idle to high speed

Hello all, I have a 2006 g6 GTP and I ab so looootly LOVE this car. However, recently it started missing badly. It comes and goes. I took it to the shop and they said "cant fix what we cant find". THAT DAY it wasnt doing it! It is a bad miss in #4 cyl from idle to high speed. At 60 mph it feels like your on a bumpy road but its the engine missing. It is a 6 speed manual and it happens thru every gear. But it DOES accelerate okay (kinda???)........... my shop guy said maybe coil pack or ign module. He checked wires and said they are ok.............................HELP PLEEEEEEEZ!!!

thank you
gregpeddie
gregpeddie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 07-10-2012, 07:55 PM
OOBER SUPER MEMBER
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,388
 
Which codes are reported?
Is the CEL blinking?
A single cylinder misfiring in a V6 is imperceptible to most folks.



greenman is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 07-12-2012, 04:47 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 5
 
Quote:
Originally Posted by greenman View Post
Which codes are reported?
Is the CEL blinking?
A single cylinder misfiring in a V6 is imperceptible to most folks.
gregpeddie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 11 (permalink) Old 07-12-2012, 04:49 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 5
 
CEL has been on for a while but I thought it was the gas cap..... Codes are........ wires, spark plugs, coil, fuel injector, vacuum leak..........................???????? wires and plugs have been checked. weird thing is that it comes and goes but mostly COMES!!!
gregpeddie is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 07-12-2012, 01:00 PM
OOBER SUPER MEMBER
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,388
 
I would need the exact code numbers to be able to help.



greenman is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 07-14-2012, 05:32 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 5
 
THANK YOU VERY much for your help Sir!!!!!!

CODES ARE P0304 for the miss and another is PO449 for ( the gas cap I believe)


greg
gregpeddie is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 07-14-2012, 05:40 AM
Decepticon Extraordinaire
 
Lampoon's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Alamo
Posts: 5,348
    
how many miles? new wires and plugs may help.

MODS:
Crab Intakes CAB, MPD Ram Air hood, Custom exhaust,
WAMS High Performance Tune and a whole lot more....

My Progession
Lampoon is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 07-14-2012, 11:35 AM
OOBER SUPER MEMBER
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,388
 
Quote:
Originally Posted by gregpeddie View Post
CODES ARE P0304 for the miss and another is PO449 for ( the gas cap I believe.
2006, g6, 6 spd manual
misfire on #4
wires and plugs have been checked
Codes: P0304 & P0449
engine unknown
mileage unknown

304:
If the wires & plugs have been eliminated as culprits then I would look at the #4 injector. Is it firing? Is it clogged?

449:
Probably the evap vent solenoid but it could also be it's circuit. This will not affect driveability.



greenman is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 07-23-2012, 04:59 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 5
 
Thank you all for your help!!! My mechanic said he checked the plugs but I guess he didnt..... The #4 spark plug was SHOT!!!!! I replaced that plug and the car runs like a top again!!!!!! PERFECT!!!!! Thank you guys!!! ( also makes me wonder about the other 5 plugs) ?????
gregpeddie is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 07-23-2012, 05:18 AM
Decepticon Extraordinaire
 
Lampoon's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Alamo
Posts: 5,348
    
Quote:
Originally Posted by Lampoon View Post
how many miles? new wires and plugs may help.
Quote:
Originally Posted by gregpeddie View Post
.... The #4 spark plug was SHOT!!!!! I replaced that plug and the car runs like a top again!!!!!! PERFECT!!!!! Thank you guys!!! ( also makes me wonder about the other 5 plugs) ?????

MODS:
Crab Intakes CAB, MPD Ram Air hood, Custom exhaust,
WAMS High Performance Tune and a whole lot more....

My Progession
Lampoon is offline  
post #11 of 11 (permalink) Old 07-23-2012, 12:36 PM
OOBER SUPER MEMBER
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,388
 
Quote:
Originally Posted by gregpeddie View Post
Thank you all for your help!!! My mechanic said he checked the plugs but I guess he didnt..... The #4 spark plug was SHOT!!!!! I replaced that plug and the car runs like a top again!!!!!! PERFECT!!!!! Thank you guys!!! ( also makes me wonder about the other 5 plugs) ?????
Replace your mechanic. The first place you look with a 304 is the plug. Maybe he preferred to pad the bill throwing parts at it on your dime.

I'd check/replace the other plugs.

What exactly did #4 plug look like? Got a picture? It could well indicate other problems.

I assume you still have a 449.




Last edited by greenman; 07-23-2012 at 12:39 PM.
greenman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac G6 Forum > Technical Discussion & Modifications > Problems and Solutions

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac G6 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High Pitch Brakes At Low Speed Braking!! Driving me nuts! desl0056 Problems and Solutions 2 02-28-2012 04:45 PM
Rough idle & squeel/high pitched pssh sound shockz Problems and Solutions 3 05-30-2010 12:04 AM
Engine miss/jerk at high speed G6Dave Problems and Solutions 2 02-04-2010 11:37 PM
G6 in high speed chase? maykevin5 Off-Topics 2 12-13-2009 02:20 AM
High pitch noise at high RPM's. Please Help! BostonTaylor Problems and Solutions 3 06-25-2009 08:33 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome