check engine light again!!! - Pontiac G6 Forum
Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 22 (permalink) Old 11-10-2007, 04:34 PM Thread Starter
Junior Member
 
bruce's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: dallas, texas
Age: 43
Posts: 4
 
check engine light again!!!

this car is driving me nutz... its an 06 g6 with the 2.4 auto... i am now on my 2nd o2 sensor and again the check engine light (the dash light with the photo of the engine) is on again. the last o2 sensor i put in was the one after the cat and its part number is 15543 (bosch brand) the prob in the exhaust pipe is smaller than the stock one... now i am thinking its not the correct one.

any one got this problem or have the right part number for the first and second o2 sensor? and who had this problem but now its fixed?
bruce is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 22 (permalink) Old 08-12-2008, 05:23 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 9
 
We have the same car - 2006 w/ L4 - and engine light problem. My mechanic has tried several times to repair and couldn't - then took to to the Pontiac dealer & still no repair.
__________________________________________________ _____

I took my car to the garage to have front wheel bearings replaced and check why the "check engine" light was on...Since my car was running perfectly, I thought maybe due to hitting 60k that it wanted routine maintenance.

Garage said my computer "quit communicating" so he re-programmed it. Since picking it up, my mileage and power are both down 25%...then the engine light went back on. Took it back, he reset it and cleaned the fuel line (rail?). But, same problem w/ mileage & power.

I have a 2006 G6 w/ 4 cylinder... used to get up to 34 @ 65mph down a flat highway and 26 mixed driving. Now 18 mpg in mixed driving.
shawnner is offline  
post #3 of 22 (permalink) Old 08-21-2008, 06:27 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 23
 
Other G6 owner w/ engine light on

Hi Guys,
I have about 74k on my G6. The engine light just came on. So far, only a slight drop in fuel efficiency has been noted. I've yet to have a code reader verify that it is a O2 sensor but, it was my first guess. I just did not know which one. I originally suspected the pre-cat one but, I've been told that it would be more likely the one after the cat. Question, did you guys reset the light via a code reader or by disconnecting the batt or what? I am not weathly enough to take the vehicle to a dealership, at this time.. so it is why I'm trying to fix it myself, with little investment as possible.
inspector2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 22 (permalink) Old 08-22-2008, 08:31 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 9
 
After several trips to the dealer and the light continues to come back on (saying misfire code). My light has now gone out and has been out for a week - but still poor performance and poor mileage (25% reduction in both).

The dealer now says I have a bad cat conv and can be replaced under the 80k warranty for free. I doubt this will fix my problem, but at least it's free.
shawnner is offline  
post #5 of 22 (permalink) Old 08-22-2008, 09:18 AM
Lifetime Member
 
geewhiz's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 3,269
 
Quote:
After several trips to the dealer and the light continues to come back on (saying misfire code). My light has now gone out and has been out for a week - but still poor performance and poor mileage (25% reduction in both).

The dealer now says I have a bad cat conv and can be replaced under the 80k warranty for free. I doubt this will fix my problem, but at least it's free.
It may help more than you know. Keep us up dated. I would like to know if this has helped.




Mike
MODS;
None, if I want a faster car I'll buy one.
geewhiz is offline  
post #6 of 22 (permalink) Old 08-23-2008, 04:49 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 23
 
interesting

I understand that if a cat converter starts to get overheated and the guts start to melt, the exhaust will be restricted. Therefore power / efficiency will decrease. Let us know how it turns out. Sounds like maybe I should not mess around with the sensors quite yet. I quess the dealership is my only choice. Thanks very much
inspector2 is offline  
post #7 of 22 (permalink) Old 08-24-2008, 09:58 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 9
 
thinkin it could be the cat conv

The more I think about how the engine "feels" and sounds when accelerating it could be a restricted cc. Hoping that helps & will post results here. Now, it's been on order for over a week with the dealer...so, just waiting. It does give me an excuse to ride the Harley pretty much everyday tho.
shawnner is offline  
post #8 of 22 (permalink) Old 08-24-2008, 07:32 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 5
 
iv got an 06 g6 2.4 auto (my post is the 06 g6 big problems) and iv been really trying to not take it to the dealer. iv been searching alot of forums and found this to be a reoccuring problem and this is EXACTLY EXACTLY what my car has done the previous six months or so, last month or so it progresses to stuttering at higher rpms and now resently it has no balls at all, so i floored it hoping to get another code to pop up or fix it, or blow that peice up. but no im only pulling a p0300 with is random multiple cly misfire. if u still got a warrany id run the holy piss outta it til it really f^cks it up like mine, and make them fix it, iv got my money on the table 40 bucks says this is a big problem with the 2.4 06 models search for this prob over the net with the lossing power and reduced fuel economy and see if ull take that bet lol
by the way i think it is computer controllled, like a sensor picking up false data and telling the comp the wrong info/tuning it wrong, hard to explain but my mechs when working on mine point to this.
wake2wake21 is offline  
post #9 of 22 (permalink) Old 08-26-2008, 10:20 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 5
 
check post on 06 g6 big problems for update

by the way my cat was not clogged just malfuntioning so the o2 sensor was reading the wrong signals making bad adjustments, no warranty but new cat was free so im assuming a few cars have has this problem(when i mentioned bad running g6 they instantly said cat lol) they also told me it was clogged lol but babying it over to the dealer.... after 4 miles of barely gassing it at 20 it started to get better, alot better, but another 2 miles of flooring it it started getting less and less power and gradually acting up more. went back and forth a few times like this till i got there, by the way it wasnt like turning on a light switch power gain was gradual and loss was gradual it just depended on if i drove it 1/3 trottle or laid into it a bit

Last edited by wake2wake21; 08-26-2008 at 10:25 PM.
wake2wake21 is offline  
post #10 of 22 (permalink) Old 08-27-2008, 08:27 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 23
 
Quote:
Originally Posted by wake2wake21 View Post
check post on 06 g6 big problems for update

by the way my cat was not clogged just malfuntioning so the o2 sensor was reading the wrong signals making bad adjustments, no warranty but new cat was free so im assuming a few cars have has this problem(when i mentioned bad running g6 they instantly said cat lol) they also told me it was clogged lol but babying it over to the dealer.... after 4 miles of barely gassing it at 20 it started to get better, alot better, but another 2 miles of flooring it it started getting less and less power and gradually acting up more. went back and forth a few times like this till i got there, by the way it wasnt like turning on a light switch power gain was gradual and loss was gradual it just depended on if i drove it 1/3 trottle or laid into it a bit
wow, sounds like a real interesting drive to the dealer. hope all is good now. I diconnected my batt. and it reset the light. I'm waiting for it to come back on. I borrowed a obdII reader and it said "link failure", (this is before I disconnected the batt). Anyway, I was not about to replace the sensor without knowin for sure. BTW had some interesting brake problems too. I posted that on different post.
inspector2 is offline  
post #11 of 22 (permalink) Old 09-11-2008, 07:43 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 9
 
Thumbs up

The dealer replaced the Cat Convertor for free under their 80k warranty and BAMMM... I'm back in business! It worked... mileage back to 32 hwy / 28 mixed & runs strong - these L4's have the feel of a V6... happy again! Actually quite surprised....

Now, just to make it more confusing, I'm not sure what to believe. The dealer claimed that my first problems (read above) were the original problem with the car and the CC went bad in the process of those repairs... I think he wanted to be sure I'd pay for $600 worth of "other" repairs. My guess is that the CC was casing problems all along since nothing else they did made any difference.
shawnner is offline  
post #12 of 22 (permalink) Old 09-11-2008, 07:52 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 9
 
Quote:
Originally Posted by wake2wake21 View Post
check post on 06 g6 big problems for update

by the way my cat was not clogged just malfuntioning so the o2 sensor was reading the wrong signals making bad adjustments, no warranty but new cat was free so im assuming a few cars have has this problem(when i mentioned bad running g6 they instantly said cat lol) they also told me it was clogged lol but babying it over to the dealer.... after 4 miles of barely gassing it at 20 it started to get better, alot better, but another 2 miles of flooring it it started getting less and less power and gradually acting up more. went back and forth a few times like this till i got there, by the way it wasnt like turning on a light switch power gain was gradual and loss was gradual it just depended on if i drove it 1/3 trottle or laid into it a bit
i just read this again & had to tell you...my problem felt very similar (almost ok when babied, but straight to heck when pushed evn a bit)
shawnner is offline  
post #13 of 22 (permalink) Old 09-12-2008, 08:02 PM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1
 
My new G6 Convertible 2008 does the same thing. Already 8 travels to dealer, 5000km done, and never ride more than 200km with check engine light off :-(.

It's my first GM...and the last one.
davdes is offline  
post #14 of 22 (permalink) Old 09-16-2008, 09:00 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
 
Hi All,
This is my first posting since purchasing a 2006 GTP.I love that vehicle.I recently got the oil changed with the wrong weighted oil and that may have tripped my check engine light.I am gonna have it checked regardless.Thanks for the tip about pulling the battery cable to reset.Getting ready for winter...see y'all out there.J
Shield/Armour is offline  
post #15 of 22 (permalink) Old 10-07-2008, 12:48 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
 
I have a 2008 G6 w/2.4L 4-cyl engine. At 7700 miles the check engine light came on. At the dealer they said the Evaporative Emission Canister was leaking. They replaced that, after a week the light hasn't come on. The only thing I noticed prior to the light coming on was my mileage dropped from about 22.5-23mpg (mostly city driving) to about 21.5mpg. So far the mileage seems a little better, but we'll see.
Holtguy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

  Pontiac G6 Forum > Technical Discussion & Modifications > Problems and Solutions

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac G6 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Idle problem kraddic Problems and Solutions 29 05-05-2015 04:43 PM
Fog Light Button Robyn P Problems and Solutions 33 01-21-2014 01:42 PM
Traction Control Warning Light AriesGirl2303 Problems and Solutions 14 08-11-2008 08:34 AM
Engine Light Slickdesi Problems and Solutions 21 04-12-2008 10:25 AM
Dome Light Wont Completely Turn Off WhoaThereBigFella Problems and Solutions 6 09-28-2006 12:57 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome