Stereo relocation - Pontiac G6 Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 05-09-2013, 08:45 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 3
 
Stereo relocation

Alright. I have searched and searched but cannot find this. I am looking to upgrade the stock stereo to a Kenwood DDX470 double din with touchscreen etc.

My question is - is it possible to relocate the stock stereo and still use it for the dic while installing the new stereo into the dash? Ive looked all over this and everyone just jumps to the metra 99-3303 kit which I will be buying if I cant figure this out. I have found relocation kits for the Grand Am, Malibu, Impala, about everything but what I need. Will the Metra 70-2103t relocation kit work for this situation? If I had to wire it myself what would it take?

I am also looking into the iDatalink systems. They are supposed to transfer all of that information into the aftermarket stereo. I know that that Kenwood will work with an iDatalink system but dont know if the iDatalink will work with the GM DIC. Does anyone know?

My car is a 2006 G6 v6 without monsoon or onstar. It has the base model single disc stereo with tweeters.
drakin8564 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 05-10-2013, 06:49 AM
G6ADDICT
 
redbullADDICT's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Livonia, MI
Posts: 416
 
Garage
the metra kit is your best bet. and this would work alot better than relocating you current strereo because its so big and bulky, the metra kit is rather small and can be easily trimed down smaller. and there really isnt any wiring, just plug and play. only wiring youll have to do is you new double dins wiring harness
redbullADDICT is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 05-10-2013, 05:57 PM
SUPER MEMBER
 
Dmanj's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Canada
Posts: 1,420
 
I agree the Metra 99-3303 is the best way to go but there definitely is more wiring than just hooking the new DDIN harness. Since it won't fit in the dash with the new headunit all the wires on the metra will have to be cut and extended so that you can relocate the metra somewhere else (glovebox, center console, etc.). Relocating the factory radio is a lot of work and a lot of wiring.

I looked at the iDatalink site and I don't see anything that suggests it will retain the DIC.
Dmanj is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 05-10-2013, 09:49 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 3
 
Hmmm.. I asked them too at idatalink and havent got a response. I know that they have one that works with the ford sync setup. I am sure that if they make one for this car I wouldnt be the only one interested in it... lol

I will probably just end up settling for the metra kit like everyone else :/ Was just hoping I could save some money by relocating the stock.
drakin8564 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 05-10-2013, 09:50 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 3
 
Thank you guys for your responses btw
drakin8564 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 05-19-2013, 09:59 AM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: dayton oh
Age: 41
Posts: 433
 
i would get the 2103t it made for what u looking to do if why extend all the wires in the 3303 get this its looks like only 3 wire how many time i goin to used dic

but its up to you

05 G6


ipad mini install


Gametag psn=getonerd 360=geronerd
getonerd is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac G6 Forum > Technical Discussion & Modifications > Car Audio, Video and Security

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac G6 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Air Intake Relocation Kirby89 Powertrain Performance Modifications 28 08-23-2013 09:17 PM
Stereo issues"CD Changer error" // Swap to a later model stereo? Pimpin007 Car Audio, Video and Security 4 02-05-2011 12:34 PM
DIC Relocation Allucaneat Car Audio, Video and Security 4 12-20-2010 12:02 PM
DIC relocation djtrixx Car Audio, Video and Security 3 05-14-2010 10:40 AM
Changing the Stock Monsoon Stereo with an Aftermarket Stereo Red Vert 07 Car Audio, Video and Security 0 05-04-2010 04:29 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome