2006 Pontiac G6 GT Auxiliary? - Pontiac G6 Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 (permalink) Old 06-04-2014, 10:47 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 7
 
2006 Pontiac G6 GT Auxiliary?

So I have a 2006 Pontiac G6 GT, and I'm looking for a 12-Pin Connector to RCA, and then I can probably just go to a local Radio Shack and get a RCA to Auxiliary adapter.

Now in terms of installation, should I just plug it in and find a way to get my auxiliary chord out? Also, do 12-Pin Connectors to RCA not exist? Do I have to get a wiring harness and butt it to a different kind of RCA adapter?

Also I think I have a Monsoon system. Quite honestly I'm 100% sure I know nothing about the Mosoon system. All I know is when my car starts my D.I.C. says Monsoon so I'm taking a good guess that I have one. I'm not sure if that'll change anything but, if it does now you know. Thanks!
GoldJomell is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 06-05-2014, 10:52 AM
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Marine Corps Air Station New River, Jacksonville, NC
Posts: 290
 
what exactly are you trying to do?
wizardsrok24 is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 06-05-2014, 12:21 PM
Member
 
bjohnsong6's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Florida
Posts: 72
 
Garage
Are you trying add an AUX port to your stock headunit?

2006 G6 GT Coupe | Emerald Green | Blacked-out Emblems and Grilles | Silverstar ZXE's | CRABS Op. 3 + FPU | Eibach Lowering Springs | OBX Exhaust

COMING NEXT: 25mm Wheel Spacers | Racingline Strut Bar & MMI's | and possibly the AIT Front Bumper
bjohnsong6 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 10 (permalink) Old 06-05-2014, 07:12 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 7
 
Yes I'm trying to install an auxiliary to my stock headunit. Sorry, my title wasn't specific enough.
GoldJomell is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 06-05-2014, 07:13 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 7
 
Quote:
Originally Posted by bjohnsong6 View Post
Are you trying add an AUX port to your stock headunit?
Yes I'm trying to install an auxiliary to my stock headunit. Sorry, my title wasn't specific enough.
GoldJomell is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 06-05-2014, 07:13 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 7
 
Quote:
Originally Posted by wizardsrok24 View Post
what exactly are you trying to do?
I'm just trying to install an auxiliary chord to my stock headunit. I guess my title wasn't specific enough, sorry!
GoldJomell is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 06-05-2014, 08:50 PM
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Marine Corps Air Station New River, Jacksonville, NC
Posts: 290
 
This is literally the easiest solution. http://www.peripheralelectronics.com...&CategoryID=45
wizardsrok24 is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 06-06-2014, 06:34 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 7
 
Quote:
Originally Posted by wizardsrok24 View Post
This is literally the easiest solution. http://www.peripheralelectronics.com...&CategoryID=45
I feel like that's a lot of money. Can't I just do what I said, for like half the price? Depending on whether or not I can find what I'm looking for.
GoldJomell is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 06-08-2014, 07:04 AM
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Marine Corps Air Station New River, Jacksonville, NC
Posts: 290
 
This is the exact same thing just less than $30. I posted that as a hey this is what your looking for. This is the same thing just different company and cheaper. http://www.amazon.com/Scosche-FM-MOD02-Universal-Modulator-Satellite/dp/B001QBG614/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1402232574&sr=8-3&keywords=IS32
wizardsrok24 is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 06-08-2014, 10:50 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 7
 
Quote:
Originally Posted by wizardsrok24 View Post
This is the exact same thing just less than $30. I posted that as a hey this is what your looking for. This is the same thing just different company and cheaper. http://www.amazon.com/Scosche-FM-MOD...&keywords=IS32
Oh that's perfect! Thank you!
GoldJomell is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac G6 Forum > Technical Discussion & Modifications > Car Audio, Video and Security

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac G6 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
07 CD player w/ Auxiliary? duderay Car Audio, Video and Security 3 07-24-2014 08:13 PM
2006 Pontiac G6 GT Auxiliary? GoldJomell G6 Buyer's Guide/General Information 0 06-04-2014 10:24 PM
Auxiliary input without monsoon primetime12 Car Audio, Video and Security 5 07-27-2013 01:46 PM
Auxiliary Cord travismcdannald Car Audio, Video and Security 3 05-26-2013 09:37 PM
Auxiliary power issues huntersa Problems and Solutions 0 11-02-2012 03:11 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome