A couple audio questions - Pontiac G6 Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 01-08-2009, 08:33 AM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 32
 
A couple audio questions

1. Why is it that all the dealerships tell me that the 08 factory stereo is not compatible with my 07? Even with the tech2 they said. Is it or not? I have the stereo with the DIC and XM.

2. Is it possible to hook up subs and an amp to the factory stereo not the 6x9 wiring? rather not do that. Keep it seperate. I imagine an aftermarket stereo that has the DIC and XM built in costs a pretty penny.


I appreciate the help!!!! I am still learning about my car! I am sure there will be more questions.
bigpoppad1928 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 01-08-2009, 09:00 AM
Decepticon Extraordinaire
 
Lampoon's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Alamo
Posts: 5,348
    
I answered #1 for you here.

As for #2 there re no aftermarket stereos with a DIC. You can put in a seperate DIC with the SCOSCHE GM1593B or METRA 99-3303. The Metra is better though.

Anyway.....educate them. If I had to do it over again I would find an 08 radio then tell the dealership that you will show them a way to retro 05-07 G6ers if they do the tech2 work for free for you. It takes about 5 minutes to do.

MODS:
Crab Intakes CAB, MPD Ram Air hood, Custom exhaust,
WAMS High Performance Tune and a whole lot more....

My Progession
Lampoon is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 01-08-2009, 09:15 AM
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 12
 
Yeah I'm looking at doing that also. The Metra is $124.72 on Amazon. I need to install my system soon!!!!
chuxterofdoom is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 01-08-2009, 11:45 AM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 32
 
so why do the dealerships here say that it is not possible? the 08s have the same size display and the DIC and XM?
bigpoppad1928 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 01-08-2009, 05:29 PM
Decepticon Extraordinaire
 
Lampoon's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Alamo
Posts: 5,348
    
go to my last post here and tap on the link I embedded. It will take you to that answer!

MODS:
Crab Intakes CAB, MPD Ram Air hood, Custom exhaust,
WAMS High Performance Tune and a whole lot more....

My Progession
Lampoon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac G6 Forum > Technical Discussion & Modifications > Car Audio, Video and Security

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac G6 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car Audio Help ChromeG6 Car Audio, Video and Security 2 07-29-2012 01:09 PM
A couple issues 07g6guy Problems and Solutions 2 08-21-2008 11:16 AM
Few Questions kilcher G6 Buyer's Guide/General Information 9 10-11-2006 06:10 PM
Considering buying G6... Some questions... Aardvark G6 Buyer's Guide/General Information 18 03-05-2006 07:17 PM
Putting in new audio, Help me please!! Sixdubr Car Audio, Video and Security 2 11-09-2005 03:21 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome