need help have a few question on intsalling a indash pioneer deck - Pontiac G6 Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 19 (permalink) Old 01-04-2010, 04:04 PM Thread Starter
Kash
 
Join Date: Dec 2009
Location: brockon ma
Posts: 19
 
Send a message via AIM to nckash055
need help have a few question on intsalling a indash pioneer deck

hey i have a 08 g6 gxp with a stock head unit and i want to put in a pioneer indash head unit but i was wondering is there any way to get the tire pressure oil life and all that other stuff working when taking out the stock radio
nckash055 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 19 (permalink) Old 01-05-2010, 04:13 AM
Decepticon Extraordinaire
 
Lampoon's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Alamo
Posts: 5,348
    
your DIC can be saved but you will need the metra or scortch (sp?) kit.

Do a search for metra on here. Lots of info with pix and part numbers.

MODS:
Crab Intakes CAB, MPD Ram Air hood, Custom exhaust,
WAMS High Performance Tune and a whole lot more....

My Progession
Lampoon is offline  
post #3 of 19 (permalink) Old 01-05-2010, 11:26 AM
Mobile Audio Specialist
 
mjgonegm's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 396
 
Here

You need the following to replace your factory radio.

PAC 0S-311B GM Radio Integration Adapter.(MSRP $190.00)(This will retain door chimes,turn signal noise and car notificationsand allow you to run sound through the factory speaekrs.)

Metra 99-3303 Radio dash kit. MSRP$180

I'm assuming you have the Monsoon factory system*

Mobile Audio & H.I.D/Xenon & Lighting Specialist
mjgonegm is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 19 (permalink) Old 01-05-2010, 05:59 PM
Decepticon Extraordinaire
 
Lampoon's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Alamo
Posts: 5,348
    
whats the PAC do? reroute the sounds?? I thought the BCM regulated that through the speaker attached to the back of the speedo cluster....??
It would be awesome to have that sound come out the radio speakers.

BONG BONG BONG..... lol

MODS:
Crab Intakes CAB, MPD Ram Air hood, Custom exhaust,
WAMS High Performance Tune and a whole lot more....

My Progession
Lampoon is offline  
post #5 of 19 (permalink) Old 01-07-2010, 08:59 AM
Mobile Audio Specialist
 
mjgonegm's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 396
 
Quote:
Originally Posted by Lampoon View Post
whats the PAC do? reroute the sounds?? I thought the BCM regulated that through the speaker attached to the back of the speedo cluster....??

It does but it plays through your driver side speaker through the radio, If you go through your DIC and make it louder it's much more noticeable

It would be awesome to have that sound come out the radio speakers.
BONG BONG BONG..... lol

Door Bong, Turn Singal's(yes there digital), Alerts, and Onstar

Mobile Audio & H.I.D/Xenon & Lighting Specialist
mjgonegm is offline  
post #6 of 19 (permalink) Old 01-09-2010, 10:04 AM
2005 G6 GT
 
GaryB315's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: UTICA, NY
Age: 29
Posts: 11
 
I went to my local automotive electronics shop and they ordered up the Metra kit for me. The kit alone came to about 160. I also needed a special wiring harness to be compatible with the monsoon system and that came to about 90. So, not counting the aftermarket stereo, it ran me about 250. But looking at other people's prices I apparently got a good deal.
Add on another 50-60 bucks if you don't plan on installing it yourself.

MONSOOON!!!!!
GaryB315 is offline  
post #7 of 19 (permalink) Old 01-12-2010, 12:48 PM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8
 
i used the metra kit. didnt need any aditional wiring harnesses for my monsoon system. just the kit, my pioneer deck, and the 15$ antenna adapter
Krizax is offline  
post #8 of 19 (permalink) Old 01-12-2010, 03:13 PM
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Bowling Green, Ky.
Age: 29
Posts: 17
 
that $15 antenna adapter is cheaper at walmart in my area, and even at auto zone its cheaper, i got my adapter from best buy unfortunately and didn't know better. and same for me i didnt need any type of additional harness the metra kit was all that i needed.

Last edited by Dragon12579; 01-12-2010 at 03:18 PM.
Dragon12579 is offline  
post #9 of 19 (permalink) Old 02-02-2010, 07:52 PM Thread Starter
Kash
 
Join Date: Dec 2009
Location: brockon ma
Posts: 19
 
Send a message via AIM to nckash055
do i need that shit.. what if i dont care about the bong or the oil life can i just wire it in like a reg deck in a reg car?
nckash055 is offline  
post #10 of 19 (permalink) Old 02-04-2010, 02:27 PM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: dayton oh
Age: 42
Posts: 433
 
u dont need that pic thing only 99-3303 and 95-3302 thats it nothing more or less and the 99-3303 comes with the wire harness just unscrew the LCD zip-tie and tape it up and mount it behind the radio u should have room

05 G6


ipad mini install


Gametag psn=getonerd 360=geronerd
getonerd is offline  
post #11 of 19 (permalink) Old 02-04-2010, 07:10 PM Thread Starter
Kash
 
Join Date: Dec 2009
Location: brockon ma
Posts: 19
 
Send a message via AIM to nckash055
why 93303 im putting in a double din touchscreen pioneers
nckash055 is offline  
post #12 of 19 (permalink) Old 02-04-2010, 10:18 PM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: dayton oh
Age: 42
Posts: 433
 
Exclamation

Without the dlc your car will act funny its tied in to the computer just get the kits in my earlier post

05 G6


ipad mini install


Gametag psn=getonerd 360=geronerd
getonerd is offline  
post #13 of 19 (permalink) Old 02-06-2010, 09:34 PM Thread Starter
Kash
 
Join Date: Dec 2009
Location: brockon ma
Posts: 19
 
Send a message via AIM to nckash055
why would i buy the other 1 when im intsalling a double din where would i put it
nckash055 is offline  
post #14 of 19 (permalink) Old 02-07-2010, 06:18 PM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: dayton oh
Age: 42
Posts: 433
 
cause u need that for the dlc i have the same setup in my g6

i got mine behind my ac controls or i think u can get tha pac thing but not both

05 G6


ipad mini install


Gametag psn=getonerd 360=geronerd
getonerd is offline  
post #15 of 19 (permalink) Old 02-07-2010, 08:43 PM Thread Starter
Kash
 
Join Date: Dec 2009
Location: brockon ma
Posts: 19
 
Send a message via AIM to nckash055
i dont see what u did i dont understand why i need to spend another 190 for that unit when its not even gunna be in use and why gett the screen i dont see where u can put that in there
nckash055 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac G6 Forum > Technical Discussion & Modifications > Car Audio, Video and Security

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac G6 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rear deck question marlin60 G6 Buyer's Guide/General Information 2 04-03-2009 08:22 AM
Deck+Speakers? Schecter Car Audio, Video and Security 0 03-13-2009 04:12 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome