replace factory stereo - Pontiac G6 Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 (permalink) Old 06-10-2010, 12:04 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 5
 
replace factory stereo

i want to replace my existing 2005 factory monsoon stero with n new one with aux cable input, for mp3 which is the easiest and most economical way to do it witout causing problems with info display message centre
donut is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 06-10-2010, 12:07 PM
Moderator
 
waterfowler76's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Las Vegas
Posts: 4,040
 
Send a message via Yahoo to waterfowler76
best bet is probably to get one off ebay... but you'll have to take it to the dealer to get your "new" stereo matched to your vin.

2007 PONTIAC G6 GT

Waterfowler's 6 <---- Check out my 6
waterfowler76 is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 06-10-2010, 12:23 PM
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 35
 
I myself was going to buy this radio, but ran outta money so here, maybe you'll be interested in it & its pretty darn cheap!

http://tinyurl.com/2ax9vgx

EDIT: I think that if you purchase this radio, you won't lose that information center thing, http://tinyurl.com/2fhccfr
It's a bit more pricey, but it might be worth it!

Last edited by luisdavid; 06-10-2010 at 12:27 PM.
luisdavid is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 13 (permalink) Old 06-10-2010, 12:24 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 5
 
Quote:
Originally Posted by waterfowler76 View Post
best bet is probably to get one off ebay... but you'll have to take it to the dealer to get your "new" stereo matched to your vin.
what do u mean can can i not just go buy aftermarket stereo and replace with parts needed, and if i do that will the info centre still come up on new radio
donut is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 06-10-2010, 12:26 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 5
 
fuses

Quote:
Originally Posted by donut View Post
i want to replace my existing 2005 factory monsoon stero with n new one with aux cable input, for mp3 which is the easiest and most economical way to do it witout causing problems with info display message centre
do u no where the fuse is located
for the radio
donut is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 06-10-2010, 12:30 PM
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 35
 
Quote:
Originally Posted by donut View Post
do u no where the fuse is located
for the radio
I believe it's in the fuse box located to your left hand side in the trunk of your car. Just pull the box open and there will be a diagram and there you can just search for 'radio' or something like that, have fun
luisdavid is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 06-10-2010, 12:31 PM
Moderator
 
waterfowler76's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Las Vegas
Posts: 4,040
 
Send a message via Yahoo to waterfowler76
okay you got two choices... watch on ebay for a 08 or 09 stock monsoon radio with the aux jack. but like i said you gotta go to the dealer to have them match it to your vin. or option two. go aftermarket but buy yourself the kit from scosche or metra to keep you DIC.

2007 PONTIAC G6 GT

Waterfowler's 6 <---- Check out my 6
waterfowler76 is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 06-10-2010, 12:39 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 5
 
Quote:
Originally Posted by waterfowler76 View Post
okay you got two choices... watch on ebay for a 08 or 09 stock monsoon radio with the aux jack. but like i said you gotta go to the dealer to have them match it to your vin. or option two. go aftermarket but buy yourself the kit from scosche or metra to keep you DIC.
where do u buy these kits im from canada and how do u no its the right kit and what would one cost in the u.s
i have 05
donut is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 06-10-2010, 12:43 PM
Moderator
 
waterfowler76's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Las Vegas
Posts: 4,040
 
Send a message via Yahoo to waterfowler76
this is the fuse box on the floor of the pass side
Attached Files
File Type: pdf [email protected] com_20100610_134317.pdf (17.5 KB, 369 views)

2007 PONTIAC G6 GT

Waterfowler's 6 <---- Check out my 6
waterfowler76 is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 06-10-2010, 12:59 PM
GTP 06
 
maykevin5's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Age: 36
Posts: 588
 
Send a message via MSN to maykevin5
Why don't you just get this. Thats what I did. Now i have a 3.5 Aux jack "which I use with Pandora internet radio on my Droid Incredible", RCA Aux, Ipod jack. And you can control the ipod from your factory radio and still keep XM.

http://www.amazon.com/UPAC-GM11-Auxiliary-Input-11-Bit-Vehicles/dp/B00141J30C

Last edited by maykevin5; 06-10-2010 at 01:01 PM.
maykevin5 is offline  
post #11 of 13 (permalink) Old 06-10-2010, 01:01 PM
Moderator
 
waterfowler76's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Las Vegas
Posts: 4,040
 
Send a message via Yahoo to waterfowler76
there ya go.....even better

2007 PONTIAC G6 GT

Waterfowler's 6 <---- Check out my 6
waterfowler76 is offline  
post #12 of 13 (permalink) Old 07-08-2010, 01:20 PM
kyle
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
 
hi i got a 2007 pontiac v6 g6 and it does not a monsoon radio system in it but my question is how can i get a factory stereo that has a aux imput and does that only come on the monsoon stereo system? If so, can i use that stock stereo that has the monsoon system with the aux imput on it for my car?

Last edited by Kyle Long; 07-08-2010 at 05:11 PM.
Kyle Long is offline  
post #13 of 13 (permalink) Old 02-22-2015, 10:11 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 1
 
Cool Need help with car stereo replacement

Hello to all,

I just registered to the Club which I think its great and pretty well organized.

I have a question that has to do with the replacement of my factory car stereo. Would like to replace it with a newer touchscreen model, but would like to know if its possible to replace it without loosing any info display message centre.

Does someone know some options from where I can choose of?


Thank you all, you're the best!

Mike
Mike Ibarra is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac G6 Forum > Technical Discussion & Modifications > Car Audio, Video and Security

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac G6 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Changing the Stock Monsoon Stereo with an Aftermarket Stereo Red Vert 07 Car Audio, Video and Security 0 05-04-2010 04:29 PM
new idea Aux input for factory stereo billyv Car Audio, Video and Security 0 05-03-2010 10:39 AM
2008 G6 Radio/CD to replace 2006 G6 Radio/CD Stereo pashley24 Problems and Solutions 2 05-01-2010 08:55 AM
08 factory into 07 factory, questions!! makaveli610 Car Audio, Video and Security 1 12-21-2009 03:54 PM
can I replace my 06 factory stereo for an 08 factory stereo? zackb453 Car Audio, Video and Security 22 03-15-2009 08:32 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome