Looking at NAV systems. Which one? - Pontiac G6 Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 15 (permalink) Old 01-08-2006, 04:25 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 140
 
Looking at NAV systems. Which one?

Which of the following would you guys choose and why?:

Pioneer Avic-N2

Pioneer Avic-D1

Kenwood DDX8017 with KNA-DV4100

With any of these units, I'm going to get the Metra kit so that I still have my DIC stuff. That makes me lean toward the AVIC-N2, since I would have to get the Metra kit ripped up and custom installed somewhere with the AVIC-D1 or DDX8017, but I like the idea of a NAV system flush with the dash.

Last edited by TLS2000; 01-08-2006 at 04:27 AM.
TLS2000 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 (permalink) Old 01-08-2006, 05:07 PM
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
 
Problem with the N2 is that it blocks two of the air vents when its flipped up. Someone had a pic of it on here not too long ago... I have been REALLY looking at the D1 today and im probably going to buy it along with the Metra kit as well. BUT what will I lose if I put in the D1? ex: Remote start, keyless entry, etc...
Teelo is offline  
post #3 of 15 (permalink) Old 01-09-2006, 08:59 PM
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 8
 
I have first hand expierence with all these pieces, minus the actual nav on the kenwood, and considered both the N2 and D1 (look out for the Z1 in 06')
and heres my take on them all
Kenwood = decent little deck/screen but the problem is that it is a double din so no drivers info,
Avic N2 = Personally dont like this peice very much as a deck, especially the screen (compared to the Pio 7600 piece) but Pioneer Nav is by far my favorite nav system out there i have personally used, but it will definatly block the two air vents/ hazard lights
Avic D1 (Z1) = quite possibly my favorite piece out there, i love the doubledin, love the navi, love pretty much everything about it, minus the fact i cant put it in my G6

so pretty much your either losing either your drivers info, or your vents/hazard lights,

PS if you go with the D1, rember that it wont play DVDs so youll need a standalone DVD player if thats what you want
and if you buy the N2 you have to solder a conncetion together to make the movie, and navi work while driving....
jmiller0526 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 15 (permalink) Old 01-09-2006, 09:05 PM
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
 
Quote:
Originally Posted by jmiller0526
Avic D1 (Z1) = quite possibly my favorite piece out there, i love the doubledin, love the navi, love pretty much everything about it, minus the fact i cant put it in my G6
Why not just buy the 3302 metra kit?
Teelo is offline  
post #5 of 15 (permalink) Old 01-09-2006, 09:12 PM
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 488
 
Quote:
Originally Posted by Teelo
Why not just buy the 3302 metra kit?
You can't use that kit with a double-din receiver. It's made to fill in the whole area where the stock radio is.

And the 3303 kit is the one with the DIC controls, not the 3302, if that's what you mean.

Mike

Last edited by GTPGuy82; 01-09-2006 at 09:19 PM.
GTPGuy82 is offline  
post #6 of 15 (permalink) Old 01-09-2006, 09:12 PM
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 8
 
because i would lose the driver info, which is something i want and wont trade out for navi, that in reality i dont really need because i no how to get where im going for the most part
jmiller0526 is offline  
post #7 of 15 (permalink) Old 01-09-2006, 09:14 PM
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 488
 
Quote:
Originally Posted by jmiller0526
because i would lose the driver info, which is something i want and wont trade out for navi, that in reality i dont really need because i no how to get where im going for the most part
Actually the 99-3303 lets you keep the driver info functionality.

Mike

Last edited by GTPGuy82; 01-09-2006 at 09:16 PM.
GTPGuy82 is offline  
post #8 of 15 (permalink) Old 01-09-2006, 09:26 PM
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 8
 
i know that, i have the 3303, i am saying i wont use an Avic D1 with a modified 3302 becuase i will lose that driver info
jmiller0526 is offline  
post #9 of 15 (permalink) Old 01-09-2006, 10:21 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 140
 
What I was thinking of, with the 3303, was to remove the electronics from it, and install them somewhere else.

I'd really rather have a kit that fits the dash than a kit that has a flip out screen.

My other consideration is a carputer. I have all the parts I need except for the screen/power supply, so I may go that route.
TLS2000 is offline  
post #10 of 15 (permalink) Old 01-10-2006, 10:08 PM
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
 
Quote:
Originally Posted by TLS2000
What I was thinking of, with the 3303, was to remove the electronics from it, and install them somewhere else.

I'd really rather have a kit that fits the dash than a kit that has a flip out screen.
Exactly. The flip out screen is the coolest part of the whole thing and thats why I wont settle for an ISO. This is actually a good idea and I might look into it.
Teelo is offline  
post #11 of 15 (permalink) Old 01-11-2006, 09:05 AM
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13
 
Trust me... get the Eclipse

Go look at my car stereo pics,

https://www.g6ownersclub.com/forum/sh...=8493#post8493

Trust me, get the Eclipse. The Pioneer is garbage, and the N1 doesn't even play DVDs.

Eclipse has navi units with hard drive navigation! It is amazing!! The best head unit I have ever purchased!!
trevor_s is offline  
post #12 of 15 (permalink) Old 01-11-2006, 01:20 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 140
 
Do you have any idea how well their maps are in Canada?
TLS2000 is offline  
post #13 of 15 (permalink) Old 01-15-2006, 09:23 PM
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13
 
Hey Canada! Ya Baby!

I AM IN CANADA!! Toronto BABY! And the maps are awesome! I've driven Windsor to Montreal with pinpoint accurracy!!! I even look up phone numbers on my NAVI.

For all of you who don't want to lose your drivers information from your deck for a navi, you are FOOLS. The drivers info is useless, and you can relocate your deck if you really want to keep it!!

There is also an aftermarket part from schoche to plug into our GM lans to access the same functionality found in our GM lan head units.
trevor_s is offline  
post #14 of 15 (permalink) Old 01-16-2006, 12:08 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 140
 
Is that an SD slot that I see on the deck?

I'm leaning towards the eclipse one now. It'll be another month or so until I buy it, but the eclipse one looks good to me.
TLS2000 is offline  
post #15 of 15 (permalink) Old 01-16-2006, 11:10 PM
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
 
yes the eclipse looks incredible... I dont have the money for it right now but hopefully i can get it for my birthday along with the rearview cam. Thinking about just taking the trunk lock out and putting that camera there instead
Teelo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac G6 Forum > Technical Discussion & Modifications > Car Audio, Video and Security

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac G6 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome