Pontiac G6 Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter #1
Hello everyone,

I LOVE my G6, LOVE it, I baby that thing and I'm (excuse my language to some) anal about it. So when this problem started, I began to freak out.

When all the dash board awesome red lighting goes on, sometimes my Air Control (1,2,3,4) knob will not light up unless I physically tap it (sometimes hard). I'm assuming the light-bulb is just loose. How would I go about fixing this? I really don't want to take anything apart because things will never be the same and I really don't want anything to go wrong since this is my first car and I freaking love this thing.

It's a 2007 V6, I assuming 1SE? I can get pictures if needed.

Thank you.
 

·
Registered
Joined
·
911 Posts

·
Registered
Joined
·
2,388 Posts

Attachments

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter #4

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter #5
On the manual climate control head unit on my 09 Aura the lamps are all LED & not replaceable (soldered in place). The automatic climate control head does have replaceable lamps. I've no idea if that hold true for the G6.

Automatic in G6:
http://www.g6performance.com/forum/showthread.php?t=20596

Manual in Aura:
http://www.g6ownersclub.com/forum/attachment.php?attachmentid=2333&stc=1&d=1313462066
Thanks for the response. I can't believe an LED would go out so quickly. Aren't they known for saying lit for like so many years? I mean the car is only three or four years old (if they are LEDS).
 

·
Registered
Joined
·
2,388 Posts
Thanks for the response. I can't believe an LED would go out so quickly. Aren't they known for saying lit for like so many years? I mean the car is only three or four years old (if they are LEDS).
It's true that mean-time-to-failure is typically much greater for LEDs. But to tell you the truth, I can't remember seeing that issue before on the manual climate control head. You can probably find one pulled from a wreck on eBay for not very much if you're so inclined. Maybe that LED just has a poor solder connection to the board. Just remember, I have not pulled the front bezel off a G6 manual head, so I could be all wrong about the lamps. You would have to pull the bezel to really know.
 

·
Registered
Joined
·
2,388 Posts
Apparently I did not search hard enough because I just ran across these threads on an '05 & '06 manual climate control head units also having lamp problems:

http://www.g6ownersclub.com/forum/showthread.php?t=6009

http://www.g6ownersclub.com/forum/showthread.php?t=5713

Quoted from datacat:

"I have opened another climate control panel and there is infact 2 leds under the fan control. I don't know what the chances are for both led's blowing at the same time but I would assume it's a resistor or some other bad solder joint."
 
1 - 7 of 7 Posts
Top