Pontiac G6 Forum banner
1 - 10 of 10 Posts

· Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi all,

I recently replaced a leaking cylinder with a used ebay one (i like taking chances) but for some reason the top will not move at all now. It used to work perfectly except for the cylinder leaking but now that i have replaced the cylinder and filled the reservoir it will not work and i am confused. When i press the button i do not get any error messages and the windows go down. I can hear the pump working but the top does not unlock in the front nor does the trunk deck begin to open. At first i thought it was the pump having to push the fluid throughout the lines again but after repeatedly running the pump (probably 30 times now) it still has not done anything except overheat the pump. The fluid level is still about the same as when i filled it originally. I tried finding a bleeding procedure online but could not find one or anything in this group about it. Any advice would be appreciated.
 

· Super Moderator
Joined
·
1,047 Posts
My guess is that you don't have a good seal on the replacement ram, or you loosened the pressure release Allen screw on the pump and forgot to tighten it. I had a similar issue when replacing mine. The pump would run, but only produced the higher pitched sound and never made the descending pitch tone that it makes when it builds pressure.

Hope you find and fix it
 

· Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #3 ·
I appreciate your quick response. Believe it or not I got home from work and figured what the hell, I'll try it one more time. And it worked! Now I've cycled it open and closed twice and it worked perfectly. I'm so happy. No idea how long it'll last before another one blows or something else goes bad but for now I'm happy. I'll post here if anything changes.
 

· Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #5 ·
You're definitely right. However I can't help but wonder if it was a coincidence or if it really took that long to fill the system with fluid. What do you think? I was betting that there was some sort of electrical issue since it wouldn't even unlock the front or rear deck lid. But those are all hydraulic so maybe it really did take that many cycles to fill the system? I thought that if it were electrical related that it would give me "top not secure" message.
 

· Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #9 ·
I do plan on sending the rams to top hydraulic at some point. It worked great a few times but now has trouble closing. Had to give it assistance to finish closing. I don't hear/see and signs of a leak. Hoping my pump isn't going bad. I'll post again after the next time i open/close it. Temps have been normal- mid 60's, 70's.
 

· Super Moderator
Joined
·
1,047 Posts
Whilst I have no particular experience, I do believe the rams can leak internally, with the fluid pushing past the piston seals which would make the ram appear to function but be weak. Certainly I would agree with JLondon and plan on getting both repaired

Rectangle Font Cylinder Parallel Auto part
 
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top