Cóż, uwielbiam ten samochód i był dla mnie dobry i na odwrót, plamy rdzy, które mam, są ... po stronie kierowcy w kierunku dolnego rogu tylnych drzwi i trochę pod drzwiami i po stronie pasażera, pomiędzy dwiema drzwiami i pod tylnymi drzwiami. Ostatecznie każdy samochód zardzewieje, to kwestia tego, kiedy i jak się o niego dba. Mieszkam w NJ i jesteśmy surowi dla soli, solanki i wapnia w zimie. Cały ten syf spowoduje, że każdy samochód zardzewieje, jeśli nie będziesz go codziennie płukać. Myślę, że to samo dotyczy każdego innego stanu, który ma surowe zimy. Kupiłem samochód nowy od dealera. To było demo dealera.
Dbałem o niego, albo myślę, że byłoby gorzej. Chcę w końcu kupić nowy pojazd, ciężarówkę GMC Sierra, ale ceny są skandaliczne. Czy samochód wytrzyma jeszcze jakiś czas? Myślę, że tak. To był dobry samochód. Pilnuję wymian oleju i innych problemów, gdy się pojawiają. Jak powiedziałem, mój samochód ma 15 lat i ma dużo mil i myślę, że musi zardzewieć.
Myślałem wiele razy o piance w sprayu, a nawet o wypełnianiu otworów masą szpachlową. Nie wiem, jak spawać, albo użyłbym blachy.
Tył rdzy użyłbym sprayu antykorozyjnego, w tej chwili mam podkład, którego nie widać. Nadwozie jest oryginalne, nic nie zostało wymienione. Z wyjątkiem zespołów reflektorów, ponieważ były tak wyblakłe. Potrzebuję nowego lakieru na całym samochodzie, ale ma nawet oryginalny lakier z maską, dachem i bagażnikiem, które są wyblakłe. Próbowałem go dopracować, ale myślę, że lakier jest już po okresie przydatności do użycia. Cały czas stoi na zewnątrz, a pogoda i słońce mu nie pomagają.
Na razie po prostu spróbuję zatrzymać samochód jeszcze przez jakiś czas, aż będę mógł zdobyć pieniądze na ciężarówkę. Plus z ciężarówką mogę pojechać do Maine do mojej chaty i pojeździć po lesie. Nie mogę tego zrobić z samochodem lol. A gdybym zabrał go do Maine, o mój Boże, myślę, że rdza byłaby 10 razy gorsza. Lol.
Samochód nie był w Maine, czy by dał radę, tak, jestem pewien, że by dał.
Większość mil pochodzi z podróży do VA lub Delaware, aby odwiedzić rodzinę. A niektóre to mile do i z moich poprzednich miejsc pracy na przestrzeni lat.
Teraz mam pracę, która jest około 15-20 minut od mojego domu.
Zamierzam zamieścić kilka zdjęć samochodu, abyś mógł zobaczyć. Prawdopodobnie nie zobaczysz rdzy tak dobrze jak w świetle dziennym.